Жив съм! Донбас

Жив съм! Донбас
"Я живой" репортажен филм за това какви са последствията за народа на Донбас от издевателствата на неофашистките украински батальони върху местното население. Губернатор Александър Беглов посети Мариупол и заедно с президента на ДНР подписаха документ с който Санкт Петербург и Мариупол са вече братски градове.Този надпис е и на автобусите изпратени от града на р.Нева.Възстановяването на Мариупол започна,помощ пристига от много райони на Русия.Доставени са първите автобуси,микробуси,кранове,камиони,багери и друга строителна техника,пособия за училище.Очаква се още доброволци,общи работници,специалисти.Важно е да се възстановят хранителните магазини,детски градини,училища,да се оправят водопроводите и електричеството,жилищата на хората - задачата не е лека,но вече се работи по това.Нито една западна организация не помага на Мариупол,на хората.Русия единствена поема цялото възстановяване.На въпрос на журналиста към губернатора - "Какво силно ви направи впечатление там и няма да забравите?Беглов отговаря : - Децата!Аз посетих гробището "Алеята на Ангелите"където са погребани децата убити от украинските нацисти и военнослужещи.Когато и днес отново се убиват деца от същите тези  и се раждат деца под взривове и бомби падащи върху болници и детски градини - това е страшно,нечовешки!Когато влязохме с групата в един клас и децата ни попитаха - А подаръци донесохте ли?А конфети?Това е радостта на децата,разбира се имаше подаръци,но погледа и смеха на тези деца ни задължават да помогнем,ние сме длъжни да помогнем и спасим нашите руски братя.И когато едно по голямо момиче ме попита - Вие може ли да не си отивате?Аз отговорих : - Ние сега трябва да се върнем,но Русия ще остане тук!"

1 Звезда2 Звезди3 звезди4 звезди5 звезди (72 гласа, оценка: 3,74 / 5)
50m    2022  

Детайли
Актьори
Коментари 33

  • Украйна е измислена държава, същата като Македония. До преди 100 години са се наричали „русини“ и са говорили на кристален руски език. Всички градове са основани от руските императори. Все едно австрийците да твърдят, че говорят на австрийски, а не на немски. Нелепо-смешни украинци.

    • Иначе че украинците не са стока, не са.Колкото и руснаците.За съжаление политиката не е за всеки и накрая нашарен с кръв или длъжник е обикновенният човек!Просто всеки гони интереса си, това което ние повече от 140 години не мога ме и вероятно няма да разберем!Казва се национализъм, в добрия смисъл на думата!

    • Русинския по скоро е словашки , отколкото руски! Рутения е взета от Чехословакия след втората световна.Няма общо с Украйна освен територията

    • Каква пропаганда, трябва да си много глупав или сляп,че да не разбираш за какво става на въпрос!

      • Баси дръгливите аборигени. Яко че ви клатим руски боклуци.

  • Цирк са коментарите тук. И този сайт също (нооо май господин Юрий няма да е съгласен). Щото РФ била държава и то държава със закони – колко убедително звучи. Още малко и ще повярваме, че на Марс живеят розови пантери. До там ще ни докара червената пропаганда. Хайде спрете се вече. Жалки и смешни сте. Да, страдат хора. Но на техния гръб да си правите мръсен PR е меко казано не особено красиво.

  • Я се събуди бе , студентите не ходят там на бригада защото не е платено като в Англия например , а емигрантите не им стиска изобщо да посещават места със закони места където не могат да си покажат циганските номера , в БГ ги толерират и им правят евала за сметка на народа , а в русия едва ли някой ще им цепи басма , ти им помагаш те ти се качват на главата , и цирк щеше да е ако беше за един ден и с няколко човека , тук хората коментират за месеци и за стрелба от азов , само те си знаят какъв ужас е там

  • то и ние също!Вероятно там преценяват по цифрите, не по етиката.Все пак е запад, не изток!

  • Такива са навсякъде!Добре че тук са малко!Най им е лесно в централна Европа! Лошото е, че парите от ЕС предназначени за тях се стопяват по пътя от Брюксел насам! Както и други, за съжаление!